O nama

O nama2022-07-15T19:03:36+02:00
Sareni konj

Konjički klub “Ilidža 2022”

Udruženje sa ciljem da se promoviše ljubav prema lijepom sportu i plemenitim životinjama

  • Škola jahanja za početnike i napredne jahače

  • Ujahavanje i obuka jahača

  • Takmičarsko i rekreativno jahanje

Konjicki klub Ilidza 2022

HADŽIHASANOVIĆ  • RIZVIĆ

anja-avatar

“Veliki sam ljubitelj životinja, ali konji imaju posebno mjesto u mom srcu. Sretna sam što sam član kluba i ove porodice koja se tako trudi oko mene i mog napretka u ovom sportu.”

Anja Šišić

Konjicki klub Ilidza 2022

Mi smo konjički klub “Ilidža 2022” , udruženje građana locirano na Butmiru (Ilidža). Kao neprofitna i nestranačka organizacija smo počeli sa radom početkom 2022. godine sa 2 konja: “Cezar” (englez) i “Amal” (arap). Želja nam je kroz aktivan rad i angažman uvečati broj konja i time omogućiti većem broju članova i rekreativnih jahača da skupa uživaju u padoku, na terenu ili u takmičenjima koja se organizuju u BiH kao i regionu. Kao neprofitnoj organizaciji nam nije cilj da steknemo bogatstvo ili slično, već da damo svima onima koji se žele baviti ovim sportom mogućnost da ispune dječiji san.

Naša misija je prosta i jednostavna: razvoj konjičkog sporta na prostorima BiH. To podrazumijeva aktivnu obuku populacije o ovom sportu i plemenitim životinjama, organizovanje časova jahanja, dešavanja, seminara, takmičenja, izleta kao i participaciju i suradnju sa konjičkim savezom i njihovim članovima. Razmjena iskustava i kolaboracija je ključna na svim nivoima kako bi se ostvario poduhvat da BiH postane ozbiljna destinacija za sve ljubitelje jahanja u regionu i šire.

Dostupnost

Konjički klub “Ilidža 2022” cilja da ostvari raznolike potrebe mnogih nudeći široki spektar pristupačnih i fleksibilnih jahačkih usluga i članarina. U glasnom i često stresnom urbanom okruženju grada želimo stvoriti mogućnost da se iskusi ljekovita čarolija konja kroz jahanje kao i provođenje vremena da ovim plemenitim životinjama.

Odgovoran razvoj

Vjerujemo u planiran razvoj kako bi osigurali nezaboravno iskustvo za naše članove te rad naših konja bez opterećenja. Ovo želimo ostvariti kroz održavanja pravca koji garantuje rast koji želimo ostvariti i dodavanje programa u koji možemo uložiti naše iskustvo, znanje i entuziazam. Cijenimo mišljenja naših članova i klijentele i time namjeravamo da ispunimo više od postavljenih očekivanja prema nama.

Sigurnost

Konji su velike životinje i mogu biti nekad itekako nepredvidljivi. Mi garantujemo da će naši klijenti biti educirani na vrhunskom nivou kako bi se osigurao siguran boravak na i oko konja, kao i jahanje te upravljanje istim. Sigurnost također jamčimo kroz adekvatnu opremu koja je dostupna kod nas kao i konstantnu edukaciju i razvijanje jahačkih vještina.

BiH je sama po sebi biser što se tiće prirodnih ljepota. Kao klub želimo ovim projektom da promovišemo BiH kao plemenitu, lijepu i atraktivnu turističku destinaciju, kako bi time privukli što više turista i prijatelja životinja koji bi uživali u pravom gostoprimstvu naroda BiH. 

Uz aktivan rad, suradnju sa lokalnom zajednicom kao i članovima konjičkog saveza želimo da BiH postane regionalno i internacionalno priznata kao destinacija za ljubitelje jahačkog sporta. Kao što postoje biciklističke staze, tako nam je vizija pred očima da imamo sigurne i mapirane staze za jahanje preko brda i planina, duž rijeka i dolina BiH i time da se stekne potpuno novo iskustvo u turističkom sektoru.

Najveća vizija nam je da osposobimo hipodrom na butmiru koji godinama stoji neiskorišten a ima ogroman potencijal da postane jedan od glavnih znamenitosti u Kantonu Sarajevu i šire.

Kombinirajući internacionalno primjenjene standarde i lokalno gostopristvo imamo u vidu da organizujemo što veći broj dešavanja vezana za jahački sport i omogućimo mladim i starim ljubiteljima prirode i životinja da dožive nezaboravne lijepe trenutke.

Uskoro dostupno

Često postavljena pitanja

line_separator1

Ovo su najčešće postavljena pitanja koja dobivamo od jahača. Nadamo se da je većina koja vas zanima ovim pokrivena.

85% naših članova se nikad nije popelo na konja, tako da ste u sigurnim rukama kod nas. Mi ćemo Vam objasniti sve što trebate znati i kako jahati još prije nego što priđete konju. Također dobivate detaljna upustva u sigurnom okruženju prije nego što se, nakon određenog vremena, ide na teren. Mi smo tu uz svaki Vaš korak tokom jahanja.

Nervozni ste? To je sasvim ok, jer tako bude večini ljudi u početku. Čim se popnete na konja, ta trema će vrlo brzo nestati ćim uvidite da jahanje uopšte nije teško!

Iako se puno brinemo o našim početnicima, podjednako volimo i naše iskusnije jahače. Naši konji su sigurni za početnike a također adekvatni za naše napredne jahače. Sigurni smo da ćete uživati u jahanju naših konja jednako kao i naši početnici. Kao osnovno pravilo za grupu, jahači će ići tempom naših najsporijih jahača, ali se može također podijeliti u grupe za kas ili kenter. Molimo Vas ovim putem za razumijevanje jer je to na kraju odluka vođe grupe u toku dana i može ovisiti o terenu, temperaturi i drugih jahača u grupi. Slobodno nam prije dolaska ili prije početka jahanja napomenite da želite malo brži tempo.

Godine igraju ulogu samo ako je u pitanju jahanje na terenu (izlet), tj trajanje ture. Postavili smo ograničenja u interesu sigurnosti i udobnosti djece koja prate turu. Trenutno raspoloživi konji nisu adekvatni za jahače mlađe od 6 godina. Gornja starosna granica ne postoji, ako ste fizički spremni, voljeli bi da nam se pridružite!

To nije moguće. Ne dozvoljavamo više od jedne osobe na konju.

Konji u našem klubu su uglavnom sportske prirode i vole se takmičiti, ali nema brige ako ste početnik. Konje prije časa pripremimo za početnike tako što ih izmorimo prije vašeg časa i time osiguramo da budu mirni kako bi mogli uživati u punom ugođaju. Naravno, kao početnik nečete biti pušteni bez pratnje kako bi se osječali sigurni. Naši konji uživaju da budete s njima i garant su zabavi i finom provodu. Pratite instrukcije trenera i neće vam biti razloga za strah.

Naši konji su istrenirani da budu poslušni i da prate komande svojih jahača. Brižni su i rado će se odazvati svakom izazovu ili čak prilagoditi neiskusnim jahačima. Mi smo ponosni na visok standard i dobar trening naših konja a nadamo se da ćete i vi biti.

Svakako! Najviše vole mrkve, ali neće se buniti i da im ponesete koju sočnu jabuku. Molimo vas da ih ne hranite šećerom ili drugim slatkišima jer im to škodi (iako to ne priznaju).

Naravno! Nudimo i pansion za konje koji se može lagano dogovoriti uz povoljnu ponudu sa naše strane. Mi bismo se brinuli za njega kao da je dio našeg krda a Vama naravno stoji na raspolaganju kada ga god poželite jahati po padoku ili hipodromu. Ovdje možete dobiti više informacija.

Za sva pitanja koja nisu pokrivena iznad, slobodno nas kontaktirajte.

Kontaktirajte nas

Profesionalni savjeti

line_separator1

Ispod imate par savjeta kako se ponašati prema konju, kakva je pravilna ishrana, kako prebroditi strah nakon pada i mnoštvo drugih zanimljivih tema kako bi u potpunosti uživali sa vašim plemenitim prijateljima.

Zdravo svijete!

Dobro došli u WordPress. Ovo je vaš prvi članak. Uredite ga ili obrišite, zatim započnite sa pisanjem!

Profesionalni pansion za konje

line_separator1

Vlasnici svojih ljubimaca nam u potpunosti vjeruju i prepuštaju nam njegu svojih plemenitih životinja. Mi smo profesionalci u ovom segmentu i garantujemo za vrhunski tretman vašeg konja.

Kontaktirajte nas
Go to Top