Jahanje na hipodromu

Hipodrom je stadion za utrku konja gdje se mogu organizovati razni oblici utrka. Ovaj vid takmičenja datira još os antičke Grčke te je i dan danas izuzetno popularan u svijetu.

Za ljubitelje brzine i onih koji žele testirati potencijal svog konja, jahanje po hipodromu predstavlja vhunac užitka. Naši članovi kluba imaju mogućnost da jašu na hipodromu u Sarajevu sa svojim ili našim konjima. Nudimo također uslugu pripreme i treninga jahača i konja za ovaj vid takmičenja.

Nezaboravno iskustvo za početnike i iskusne jahače u samoj blizini ergele.

Telefon za termine i upite

Email Kontakt

Locirajte nas

anja-avatar

“Veliki sam ljubitelj životinja, ali konji imaju posebno mjesto u mom srcu. Sretna sam što sam član kluba i ove porodice koja se tako trudi oko mene i mog napretka u ovom sportu.”

Anja Šišić

Često postavljena pitanja

line_separator1

Ovo su najčešće postavljena pitanja koja dobivamo od jahača. Nadamo se da je većina koja vas zanima ovim pokrivena.

85% naših članova se nikad nije popelo na konja, tako da ste u sigurnim rukama kod nas. Mi ćemo Vam objasniti sve što trebate znati i kako jahati još prije nego što priđete konju. Također dobivate detaljna upustva u sigurnom okruženju prije nego što se, nakon određenog vremena, ide na teren. Mi smo tu uz svaki Vaš korak tokom jahanja.

Nervozni ste? To je sasvim ok, jer tako bude večini ljudi u početku. Čim se popnete na konja, ta trema će vrlo brzo nestati ćim uvidite da jahanje uopšte nije teško!

Iako se puno brinemo o našim početnicima, podjednako volimo i naše iskusnije jahače. Naši konji su sigurni za početnike a također adekvatni za naše napredne jahače. Sigurni smo da ćete uživati u jahanju naših konja jednako kao i naši početnici. Kao osnovno pravilo za grupu, jahači će ići tempom naših najsporijih jahača, ali se može također podijeliti u grupe za kas ili kenter. Molimo Vas ovim putem za razumijevanje jer je to na kraju odluka vođe grupe u toku dana i može ovisiti o terenu, temperaturi i drugih jahača u grupi. Slobodno nam prije dolaska ili prije početka jahanja napomenite da želite malo brži tempo.

Godine igraju ulogu samo ako je u pitanju jahanje na terenu (izlet), tj trajanje ture. Postavili smo ograničenja u interesu sigurnosti i udobnosti djece koja prate turu. Trenutno raspoloživi konji nisu adekvatni za jahače mlađe od 6 godina. Gornja starosna granica ne postoji, ako ste fizički spremni, voljeli bi da nam se pridružite!

To nije moguće. Ne dozvoljavamo više od jedne osobe na konju.

Konji u našem klubu su uglavnom sportske prirode i vole se takmičiti, ali nema brige ako ste početnik. Konje prije časa pripremimo za početnike tako što ih izmorimo prije vašeg časa i time osiguramo da budu mirni kako bi mogli uživati u punom ugođaju. Naravno, kao početnik nečete biti pušteni bez pratnje kako bi se osječali sigurni. Naši konji uživaju da budete s njima i garant su zabavi i finom provodu. Pratite instrukcije trenera i neće vam biti razloga za strah.

Naši konji su istrenirani da budu poslušni i da prate komande svojih jahača. Brižni su i rado će se odazvati svakom izazovu ili čak prilagoditi neiskusnim jahačima. Mi smo ponosni na visok standard i dobar trening naših konja a nadamo se da ćete i vi biti.

Svakako! Najviše vole mrkve, ali neće se buniti i da im ponesete koju sočnu jabuku. Molimo vas da ih ne hranite šećerom ili drugim slatkišima jer im to škodi (iako to ne priznaju).

Naravno! Nudimo i pansion za konje koji se može lagano dogovoriti uz povoljnu ponudu sa naše strane. Mi bismo se brinuli za njega kao da je dio našeg krda a Vama naravno stoji na raspolaganju kada ga god poželite jahati po padoku ili hipodromu. Ovdje možete dobiti više informacija.

Za sva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Kontaktirajte nas